Welkom bij mijn DIGI - EXPOSITIE 2020

Elk jaar houd ik rond eind april een kleine expositie met werk van mijn cursisten, ter afsluiting van het cursusjaar.

Deze keer doe ik dat digitaal, met foto's die gemaakt zijn tijdens de lessen. Het werk is dus niet optimaal ingelijst of mooi uitgelicht. Maar het leuke is wel dat je het kan zien zoals het was tijdens de lessen. Wat er nageschilderd is, en hoe uiteenlopend het werk is wat er gemaakt wordt: er zijn mensen die net beginnen en zij die al jaren schilderen, bijna-fijnschilders, snelle en langzame schilders, tekenaar, schilders die werken met acryl, met (waterverdunbare) olieverf en aquarelverf. Het levert heerlijk afwisselend werk op.

Geen echte expositie dus dit jaar, maar wel op de website een kleurrijke verzameling van het werk zichtbaar.

Ik wens je veel plezier bij het kijken, en wie weet tot ziens!

Marieke Laverman 

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

Les-atelier

De maandag-ochtend groep werkt naar opstellingen waarmee een aspect van het schilderen wordt geoefend. Zoals je op de foto's kunt zien wordt er soms op doek, maar vooral ook veel op papier geschilderd. Voor een oefening is dat een makkelijke drager: het werk neemt thuis weinig plaats in, is goedkoop en vaak schilder je wat vrijer "omdat het toch maar op papier is". Win-win-win, dus. 

Afgelopen jaar zijn er opstellingen geweest met nadruk op kleur (donker/licht, warm/koud, complementaire kleuren) en 

oefeningen in schilderen met een ondergrond. We waren net, op verzoek van de cursisten, begonnen aan een nieuwe opstelling om met plooival bezig te gaan toen de lessen kwamen stil te liggen. 

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

Open-atelier

De woensdag-avondgroep werkt eigen ideeën uit en ik begeleid ze waar dat wordt gevraagd. Afgelopen jaar zijn er uiteen-lopende werken gemaakt, in acryl, olie en aquarel. Meestal schilderen cursisten foto's na. Soms van een eigen foto, dat is eigenlijk het leukste.

Daarnaast werd op dinsdag-ochtend door anderen in een korte serie van drie lessen iedere keer met ander teken- en schildermateriaal gewerkt. Om eens uit te proberen, of om weer op te starten.  Ook hier veel enthousiasme bij de cursisten.