Door naar het examenjaar!


Gisteren had ik samen met mijn jaargenoten de eindbeoordeling van het 4e jaar Klassieke Academie. De uitslag was mooi positief: het hele jaar gaat door naar het 5e, het examenjaar.

De docenten waren positief over mijn kleurgebruik, mijn zoekende, vrije manier van schilderen en mijn composities. Tot mijn plezier waren ze ook te spreken over de bloemstukken die ik thuis had gemaakt.

De experimenten die ik had uitgevoerd met was/olieverf, zoals die door de Groninger schilders van de Ploeg werd gebruikt in de eerste helft van de 20ste eeuw, werden gemengd ontvangen. "Waarom zou je dat doen? Met moderne olieverf haal je net zulke kleurrijke resultaten als met de was/olieverf."

Dat klopt wel, maar ik vond het toch geweldig om die intense kleuren van de Ploegschilders en vroege Duitse expressionisten als Kirchner weer eens uit te proberen. Aan het mengen en roeren, tot het gewenste resultaat er is.

In ieder geval, een mooie opstap naar het laatste jaar!

Komend weekend nog de tentoonstelling in Beetsterzwaag, en dan begint de vakantie. Lees als: "en dan is er veel tijd om te studeren".


1 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven