top of page

Natuurlijke ontmoeting –Natuur op verschillende wijze verwerkt in de kunst   

      

De schilder Marieke Laverman uit Westervoort exposeert van 23 mei tot en met 7 juni in de Martinikerk in Doesburg.

Dat doet ze samen met Marjon Meulenbrugge, ook uit Westervoort, die objecten maakt van natuurlijke materialen.

Hun werk vormt samen een aantrekkelijke en kleurrijke tentoonstelling. De gezamenlijke factor is de aanwezigheid van natuur in hun kunstwerken.


Beide kunstenaars laten de natuur in hun werk een grote rol spelen. Beiden gaan ook uit van de schoonheid van de natuur. Schoonheid die dus te vinden is in de natuurlijke wereld om ons heen. Marieke Laverman biedt met haar schilderijen een blik op de kleurenpracht van onze natuur. Ze biedt die aan op een manier die vaak uitnodigt even stil te staan. De objecten van Marjon Meulenbrugge laten de puurheid, eenvoud en schoonheid ervan zien. Ze verwerkt de natuur vaak met een symbolische betekenis.


Marjon Meulenbrugge (Westervoort) is vormgever met natuurlijke materialen en maakt Natural Art. De puurheid, eenvoud en schoonheid van de natuur is haar grote inspiratiebron.

Dit is terug te zien in haar objecten, waarin ze ook graag een verhaal vertelt.

Ze werkt in opdracht voor bedrijven en particulieren en laat hier haar eigen werk zien. In de workshops laat ze mensen natuurlijke materialen verwerken tot een eigen kunstwerk waarbij de verschillende onderdelen een symbolische betekenis krijgen. Het eigen gemaakte kunstwerk krijgt zo ook een geheel eigen tweede betekenis.


Marieke Laverman (Westervoort) is kunstschilder en vindt haar inspiratie vooral in kleurvlekken. Van de ene vlek groeit vanzelf een andere, en nog een. Misschien dat juist daarom haar onderwerpen dicht bij organische vormen liggen: bloemen, bomen, de natuurlijke omgeving. Een eerdere serie schilderijen vindt haar oorsprong in macro-opnames van zandkorrels. Haar laatste werk komt voort uit de bewondering ook voor weefwerk en gobelins. In vlekken en arceringen ontstaat een afbeelding. Waarin ook de natuur weer deel uit maakt. Naast het schilderen geeft ze ook les in haar eigen atelier in Westervoort.

 
12 weergaven

Comments


bottom of page