top of page
Logo Kunstroute 11a (2).jpg

Komt dat zien!

zondag 3 september 2023: 12.00-17.00uur

Centraal punt: Huize Vredenburg

Kies daar je eigen kunstroute!

....te voet, met de fiets, met de auto....

ga op pad en kom kijken

Logo SSCW (002).jpg

Met dank aan:

downloaden (1).png

Heeft u nog vragen over de Kunstroute Westervoort?

Bel met Marieke Laverman 06 250 737 23

of met Alies Vermeulen 06 284 634 31

Mendy Tiemissen

Mendy Tiemissen - Foto-art - Dorpstraat 16

Mendy maakt schilderijen, (digitale) foto-art en kunstobjecten. Tientallen beelden verwerkt ze in haar krachtige, eigentijdse en vaak surrealistische foto-art composities. Inspiratie haalt ze uit mensen, architectuur, culturen, natuur, typografie en kunst. Compositie, contrast, kleurgebruik en sfeer spelen hierbij een belangrijke rol.

Mendy werkt tevens in opdracht.

Cor Veenhuijsen

Cor Veenhuijsen - schilderkunst - Werenfriedkerk, Dorpstraat 61

Cor schildert al een aantal jaren en heeft zo nu en dan ook mogen exposeren.

Hij schildert portretten, dieren en landschappen en gebruikt voornamelijk olieverf met als ondergrond diverse materialen zoals ruw hout, doek, boord en plexiglas.

Cor heeft op verzoek een paar muurschilderingen gemaakt.

Tim Schipper

Tim Schipper - fotografie - Werenfriedkerk, Dorpstraat 61

Tim is van kleins af aan al gefascineerd door foto, video en mode. In 2007 is hij, na het afronden van zijn hbo-opleiding , begonnen met fotografie. In het begin vooral modelfotografie, totdat hij de mogelijkheid kreeg om via taxidermisten aan aparte objecten te komen. Hierna ging het snel. Met veel publicaties en enkele filmopdrachten voor beurzen, viel het echter door corona stil.

Momenteel is Tim weer bezig met nieuwe fotoshoots om zo weer terug te komen met mooie projecten.

Joke Koot

Joke Koot - brons/steen - Werenfriedkerk, Dorpstraat 61

Joke maakt beelden van brons en steen, vaak in combinatie.

Ze gebruikt soms natuurlijke materialen om in brons te gieten. Ook menselijke figuren, intiem of acrobatisch maakt ze in haar eigen stijl. Ze maakt ook sieraden van Fimo klei.

Demonstratie sieraden maken van fimoklei.

Miriam Harten

Miriam Harten - Diverse materialen -  Werenfriedkerk, Dorpstraat 61

Kippen en andere eieren.

Miriam Harten (1954) is niet in een hokje te plaatsen. Ze schrijft teksten, tekent en schildert waar haar hoofd naar staat. De serie kippen vormt de basis voor een veelzijdige tentoonstelling, in vele stijlen en materialen en formaten. Het werk is altijd in ontwikkeling en nieuwe ideeën bruisen als eieren door haar leven. Er wordt een combinatie gemaakt van oud en nieuw werk, waarbij het lot van de kip haar zeer aan het hart gaat. De kippen en hanen zijn persoonlijkheden waar we zorgvuldig mee om moeten gaan. Alle werken zijn te koop.

Marijke Scheepstra

Marijke Scheepstra - weefkunst - Winkelpand Dorpsplein 90 (t.o. Lidl)

Al vroeg ging de belangstelling van Marijke uit naar textiele lapjes, maar naarmate de pensioenleeftijd in zicht kwam werden de lapjes zelf geweven exemplaren. Een weefgetouw kwam in huis en het beleven van kleurcombinaties en de mogelijkheden die een getouw biedt, werden enthousiast gebruikt om verder te experimenteren.

Haar weefsels worden op het getouw versterkt met een koperdraad of ander soort stevig stijf materiaal. Als de geweven lap van het getouw komt, dan begint de creativiteit. Vormen, draaien, vouwen, alles is mogelijk.

Het ambacht combineren met haar eigenheden is voor haar de grote uitdaging.

 

Demonstratie van het weefgetouw

Paul & Sascha

Paul Haans/Sascha Wensveen - filmposter over de producties  - Huize Vredenburg

Paul Haans en Sascha Wensveen zijn 2 filmmakers uit Westervoort.

Ze zijn gespecialiseerd in het vertellen van verhalen door middel van film. Met o.a. commerciële producties onder de naam Koffie Break Video's. Een eigen verhaal, vormgegeven van concept tot productie.

 

Poster Filmoverzicht

  • Spitfire Overdue: the story of Flying Officer Mervyn Wheatley

  • De Vergeten Slag

  • Gabriël

  • Einzaam

  • Tijd

Marijke Jochijms

Marijke Jochijms - weefkunst - Winkelpand, Dorpsplein 90 (t.o. de Lidl)

Marijke  werkt met allerlei materialen zoals katoen, linnen en wol, maar is ook vaak op zoek naar nieuwe materialen om te verwerken in mijn weefwerken. Zo heeft ze  o.a. gewerkt met papiergaren, foto’s, cassetteband, boomschors en spijkers.

Ze houdt van de uitdaging en  onderzoekt graag de mogelijkheden van het weefgetouw. Ze werkt zowel twee- als driedimensionaal.

Naast het kunstzinnige werk vindt ze het ook heerlijk om in het ritme van het weven te komen  en bijv mooi gekleurde sjaals te maken. Ze is lid van Weefcollectief Metamorfose ( www.weefcollectiefmetamorfose.nl)

Verder heeft ze meegewerkt aan verschillende exposities , regionaal en landelijk.

Demonstratie weven op een weefgetouw en de liefhebbers kunnen een stukje mee weven

Saskia van Oosten – tassen van leer - Van der Hoevensstraat 24

Saskia van Oosten maakt tassen en accessoires van leer. Met gevoel voor detail maakt ze van elke tas een uniek draagbaar kunstwerkje. 

In 2017 begon zij met het ontwerpen van tassen rondom een accent van stof. Met het oog op duurzaamheid en authenticiteit verandert zij nu haar koers. Wil je weten in welke richting? Wees dan welkom in haar atelier aan huis.

 

Saskia van Oosten
Ina Janssen

Ina Janssen - keramiek -Goltackers 85 & de Nieuwhof

 

Het werk dat Ina maakt is van chamotteklei en geboetseerd uit delen en platen, soms werkt ze ook uit een stuk klei en holt ze het uit. Als de vorm klaar is, laat ze het langzaam drogen, bakt het werk op 1000 graden Celsius in een elektrische oven, waarna ze het werk glazuurt.

Het Raku werk wordt na het glazuren in een buitenoven op 1000 graden Celsius gestookt en direct daarna in zaagsel gelegd. Door de temperatuurschok craqueleert het werk. De rook die is ontstaan maakt de ongeglazuurde delen zwart tot grijs. 

Ina exposeert  bij Marieke Laverman en is als docente aanwezig bij de Open Dag van de Kreatieve Kring.

Marieke Laverman

Marieke Laverman - Schilderijen - Goltackers 85

Het kleurrijke werk van Marieke komt vooral voort uit de vormen van bloemen, bomen en landschap.

Die zetten haar aan tot schilderen, vaak in vele laagjes over elkaar. Het is heerlijk om op te gaan in de kleurenpracht en soms beweging. Het meeste werk heeft daarom geen afgebakende ruimte maar lijkt te kunnen zweven of uitdijen. Ze maakt haar schilderijen met verschillende materialen, zoals olieverf, aquarel of acrylverf.

 In haar atelier geeft ze ook schilder- en tekenles.

Kreatieve Kring

Kreatieve Kring - Open dag - de Nieuwhof - Rivierweg 1

Docenten tekenen/schilderen, beeldhouwen/keramiek en glas in lood van de Kreatieve Kring Westervoort exposeren enkele eigen werken tijdens de jaarlijkse Open Dag.

 

Met o.a. werk van Fred Dokter (foto)

Cadans houtbewerking

Cadans Dagbeleving - diverse creatieve vormen - Uitterweert 2

Cadans Dagbeleving Westervoort, gevestigd in het Ondernemerscentrum,  is een kleinschalige en laagdrempelige dagbesteding, waar iedereen welkom is die in Westervoort woont. Er wordt uitgegaan van de wensen en mogelijkheden van de deelnemers. De activiteiten, waaronder houtbewerken, creatieve workshops en koken, vinden plaats in een gezellige, veilige en vertrouwde omgeving. Tijdens de kunstroute wordt er in de houtwerkplaats gewerkt en zijn er andere creatieve werken te bezichtigen.

Er worden ook werkstukken te koop aangeboden. 

Heman Bolsius

Herman Bolsius - tekeningen - De Janswei 4

 

De kunst van Herman gaat vele kanten op. Van tekeningen, schilder, klei, tot kringloopkunst, en encaustisch werk.

Dit jaar exposeert hij kleine pentekeningen veelal zwart-wit, op briefkaartformaat, en een kleine uitsnede van zijn overige werk zoals kringloopkunst en encaustisch werk.

Jan Berends

Jan Berends - glaswerk - Lionderstuk 3

 

Jan combineert verschillende soorten glasbewerkingen: glas in lood, brandschilderen-fusen en Tiffany.

Jan stopt om gezondheidsredenen met het maken van glaskunst en dit is dan ook de laatste kunstroute waaraan hij deelneemt.

Zijn werk is tegen sterk gereduceerde prijzen te koop.

Alies Vermeulen

Alies Vermeulen - collages op canvas - Swarte Dreef 29

Alies maakt collages van gezichten van vrouwen. Ze laat zich door de foto inspireren en kijkt naar de uitstraling ervan. Vervolgens zoekt ze er afbeeldingen bij die de uitstraling versterken, lettend op kleur en compositie. Het geheel moet in balans zijn. Met de juiste achtergrondkleur komt de collage echt tot leven.

De serie waar ze nu mee bezig is, heet ‘Vrouwen, kracht en kwetsbaarheid’. Al kijkend naar de collages, kunnen hierover interessante gesprekken ontstaan. Gewoon van de kleuren en vormen genieten is natuurlijk ook prima.

Alies geeft ook workshops.

Tijdens de expositie kunnen bezoekers zelf een kleine collage samenstellen.

bottom of page