top of page

Expo in Doesburg: 15 augustus t/m 4 september

Aanwezig op de expositie:

Marieke: 21 , 28 augustus & 4 september

Rob: 18 , 20 , 24 augustus & 1 september
Prachtig en bedreigd - 2 visies op Nederlandse natuur


Beeldend kunstenaars Rob Chevallier en Marieke Laverman exposeren van 15 augustus tot en met 4 september 2022 in de Anna-kapel van de Martini-kerk te Doesburg. Hoe gaat het met onze Nederlandse natuur? Goed of niet goed: het is maar hoe je het bekijkt. Met bewondering, verwondering of met zorg. Twee verschillende invalshoeken zijn te zien op de expositie ‘Prachtig en bedreigd’.

Beeldend kunstenaars Marieke Laverman en Rob Chevallier geven in Doesburg hun eigen kijk op onze mooie én kwetsbare natuur. Laverman biedt een blik op de pracht van onze natuur, op delen daarvan en biedt die aan op een manier die vaak uitnodigt even stil te staan. Het werk van Chevallier is gericht op de kwetsbaarheid van onze natuur en op natuurbehoud. Vullen deze visies elkaar aan of zijn ze juist tegenstrijdig? Dat mag de bezoeker bepalen…..

Info over de kunstenaars Marieke Laverman en Rob Chevallier exposeerden in 2021 tijdens de IJsselbiënnale. Daar ontstond het idee voor een gezamenlijke expositie. Rob Chevallier (Steenderen) maakt foto-objecten; een combinatie van fotografie en voorwerpen uit kringloopwinkels. Zo ontstaat een verbinding tussen vroeger en nu. Zijn kunstwerken zijn een pleidooi voor hergebruik van materiaal en recycling en bieden tegelijkertijd een kritische blik op de maatschappij. Recent werk bestaat uit grote objecten en installaties. Voorbeelden daarvan zijn 'De stikstofboom', 'Hitte-eilanden' en 'Nederland (bedreigd) waterland’.

Marieke Laverman (Westervoort) vindt haar inspiratie vooral in kleurvlekken. Van de ene vlek groeit vanzelf een andere, en nog een. Misschien dat juist daarom haar onderwerpen dicht bij organische vormen liggen: bloemen, bomen, de natuurlijke omgeving. Een recente serie schilderijen vindt haar oorsprong in macro-opnames van zandkorrels. In 2021 exposeerde zij in het kader van de IJsselbiënnale al eerder in de Martinikerk. Naast het schilderen geeft ze ook les in haar eigen atelier in Westervoort. De kunstenaars exposeerden eerder in CODA museum, IJsselbiënnale, Zandvoorts museum, Stedelijk museum Kampen, Kasteel Groeneveld (Baarn), Artfair Breda en Artfair Galerie Sous-terre (Appeltern). Contact Marieke Laverman Goltackers 85 - Westervoort 06-25073723 - info@mariekelaverman.nl https://www.mariekelaverman.nl/ Rob Chevallier J.F. Oltmansstraat 2a - Steenderen

06-22857859 - chevallier@inbox.com


37 weergaven

Comments


bottom of page